Updates:
Will turned 25 years old in 2 months. 21/5/2016 , 3.22pm
7th August 2011      12:56pm



Salam Ramadhan al-Mubarak yang ke-7 .
Entah kenapa internet cable yang ada dekat Ilmiah nie makin lama makin meroyan pulak. Sekejap ada sekejap tak ada *annoying sungguh. Aku nak online pun tak senang. Dahla gitu, homesick pulak semakin menjadi jadi. Orang lain setiap malam gayut dengan couple, aku setiap malam gayut dengan Mummy Monster tersayang :P


Ingin dijelaskan di sini, setiap luahan dan kata kata yang tercoret pada blog EfiePotter ini datangnya daripada idea saya sendiri. Ditulis dengan penuh perasaan *yoyo o la kan , dan diluahkan daripada hati yang terdalam dan datangnya daripada pengalaman yang lepas. Takkan sesekali patah perkataan ditaip dengan memahami perasaan orang lain ataupun ingin memberi katakata semangat yang bodoh bodoh.


Saya bukan ingin berlawan perkataan dengan sesiapa, cuma ingin menegakkan apa yang dirasa. Memang betul setiap orang tak sama, perasaan lain lain tetapi tetap kesan luka yang ditinggalkan itu sama. Sakit, pedih, kecewa, terkilan, tertipu, rasa dikhianati semuanya sama. Orang yang tabah adalah orang yang dapat menerima takdir. Dan orang yang dapat menerima takdir adalah orang yang berpijak di bumi yang nyata.


Ini bukan soal berkata kata memang senang, tetapi saya terlebih dahulu pernah merasa. Segala apa yang saya katakan, dan segala apa bentuk nasihat yang saya berikan, saya telah terlebih dahulu mencuba. Jika kita sendiri tak menjadi kuat untuk diri kita, apatah lagi orang lain yang ingin membantu. Kadang kadang melepaskan lebih baik daripada terus berpegang, supaya kelak hati tidak menjadi terlalu parah





p/s : Maaf andai kata menyinggung perasaan dan selamat berpuasa :)


6 comments:

safi_annas said...

^_^...thanks a lot sis..ko banyak sgt membantu aku..

cikk messy ^^, said...

terasa seperti entry ini membidas kembali entryy saya . takpee lahh efie . i'm okeyy now . almost healed . thanks for advice . thanks for entryy . saya dahh godehh semua entryy . byk yg membantu . terimakasih efie :)

efie potter said...

Cik messy : maaf jika menyinggung perasaan. Bukan ingin membidas, cuma menerangkan. yea, kasih diterima. hihi :D

haha, iez aku byk tolong ko an. ape ag, pizzaaaa satuu :P

cikk messy ^^, said...

hee =.= messy folow cneyy . senang nak semakk kalau ada entryy baru :) siap letakk blog nehh kat favourite tau . kayy . dah jumpe tempat lepak baru selaen apih el nino :) teruskan memberi kata semangat kayy efie ^^,

efie potter said...

jgn terlalu memuji cik messy, takut nanti terbang melayang tak ingat doniaa pulak. haha terima kasih sudi follow blog yang tak seberapa nie :)

cikk messy ^^, said...

ehh , tak puji pon kayy . jangan perasan sangad lahh =.= HAHA . messy ckp benda yg benar je kott :)